Seyyid İbrahim Reisi, Moskova Ulu Camii’nde cemaatle bir araya geldi

  • 21 Ocak 2022
  • 203 kez görüntülendi.
Seyyid İbrahim Reisi, Moskova Ulu Camii’nde cemaatle bir araya geldi

Rusya’da temaslarda bulunan İran cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Moskova Ulu Camii’nde cemaatle görüştü ve camileri Allah’ın yeryüzündeki evleri olarak nitelendirerek, ”Camilerin bireysel ve toplumsal işlevleri vardır ve camilerde insanın kendini geliştirmesi ve Allah ile iletişiminin yanı sıra Müslümanlarla sosyal ilişkiler de kurulur.” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Perşembe günü Moskova’ya yaptığı ziyarette, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Eyneddin’in davetlisi olarak Moskova Ulu Camii’nde cemaatle bir araya geldi.

Reisi, “Filistin halkına yönelik yetmiş yıllık baskı ve cinayetlere” değinerek şöyle dedi: ”Bütün bunlar maneviyatsız ve ahlaksız bir politikanın sonucudur.”

Maneviyatın Müslümanlar için önemine değinen İran Cumhurbaşkanı, “Suriye, Irak, Afganistan ve Yemen’de tekfirciler  İslam bayrağı altında suçlar işliyor, aslında bütün bunlar ABD ve siyonistlerin plan ve desteğiyle yapılıyor.” dedi.

İslam dünyasında camilerin en önemli işlevlerinden birinin aydınlatıcı ve tekfirci hareketlerin büyümesini engellemek olduğunu anlatan Reisi, Müslüman olmanın sırrının kendini inşa etmek ve başkaları için sorumluluk almak olduğunu sözlerine ekledi.

İran cumhurbaşkanı Reisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak, “Birçok konuda ortak görüşlerimiz vardı ve her iki ülke de ikili işbirliğini geliştirmek istiyor.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.