Sınırdaki Halk: IŞİD ya da Muhalif, Günde Bin Kişi Türkiye’ye Geçiyor

  • 27 Temmuz 2015
  • 724 kez görüntülendi.
Sınırdaki Halk: IŞİD ya da Muhalif, Günde Bin Kişi Türkiye’ye Geçiyor

IŞİD’in dağ hudut karakoluna saldırıda bulunduğu bölgede yaşayan vatandaşlar, sınırdan geçişlerin çok rahat olduğunu ve terör örgütü mensuplarıyla taşıma ticareti yapanlar tarafından tehdit edildiklerini söylediler.
Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Cerablus kenti başta olmak üzere, Kilis sınırına yakın bölgede bir çok Türkmen köyünü ele geçiren IŞİD’in bölgeyi tehdidi uzun zamandır sürüyor. Sınırın sıfır noktasına kadar gelip Cerablus’un etrafını mayınla döşeyen IŞİD militanları, Kilis’e kadar hakimiyeti altında bulundurduğu bölgelerde yaşayan insanları tehdit ediyor. Yaşanan süreçte, bölgedeki vatandaşların iddiası, IŞİD mensuplarının Türkiye sınırına çok rahat geçebildiği ve lojistik olarak da militanlara destek verenlerin olduğu yönündeydi. Güvenlik önlemlerinin artırılması için çağrıda bulunan sınır köylüleri, terör örgütü mensuplarının destek aldıkları için kendilerinden yardım dahi istediğini söyledi. IŞİD’in eline bulunan sınır köyünün karşısında yaşayan ve güvenlik gerekçesiyle ismini açıklamayan bir vatandaş, “Bu örgütün mensupları, kendilerinin İslam Devleti olduğunu savunuyor. Onlar katil. Biz katile nasıl yardımcı olabiliriz” diyerek tepkisini dile getirdi.

“KİMİN GELDİĞİ, KİMİN GEÇTİĞİ BELLİ DEĞİL”

IŞİD tehdidine karşı ilgili birimlere defalarca başvurduğunu anlatan Ahmet Ç. isimli vatandaş da sınırdaki sıkıntının büyük olduğunu dile getirerek, “Biz bir seneden fazladır IŞİD’den rahatsızız. Sınırın açık olmasından daha çok rahatsızız. Kimin geçtiği, kimin geldiği belli değil” demişti. Bazen günlük 500-1000 kişinin gelip geçtiğini ifade eden Ahmet Ç., “IŞİD mi, Suriyeli muhalif mi, ne olduğunu bilemiyorduk. Herkes buradan gelip geçiyordu. Burada can güvenliğimizin olmadığını hem kaymakamlığa hem de BİMER’e defalarca bildirdik” İfadelerini kullanmıştı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.