Siyonist ​İşgal Rejimi Eylemcilerin Evlerini Yıkarak Filistinlilerden İntikam Alıyor

  • 10 Ağustos 2017
  • 2.214 kez görüntülendi.
Siyonist ​İşgal Rejimi Eylemcilerin Evlerini Yıkarak Filistinlilerden İntikam Alıyor

Abdullah El-Havrani Araştırma Merkezi, işgal yönetiminin Kudüs İntifadası’nın başladığı Ekim 2015’ten bu yana işgalcilere yönelik eylem yapanlara ait 36 evi yıktığını açıkladı.
Merkez, bugün (10 Ağustos Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal yönetiminin dört evi içine beton dökerek kapattığını, yıkılması imkansız bir evin de kapılarını ve pencerelerini demirleyerek kapattığını ifade etti.
İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde şehitler Bera Salih ve Usame Ata’nın Deir Ebu Meşal köyündeki evleriyle esir Malik Hamid’in Silvad beldesindeki evini yıkmıştı.
Abdullah El-Havrani Araştırma Merkezi Müdürü Süleyman El-Va’ri, işgal yönetiminin yıkımlarla Filistinlilere yönelik topluca cezalandırma politikası uyguladığını söyledi.
Quds Press Haber Ajansı’na konuşan El-Va’ri, işgalcileri hedef alan eylemleri yapan Filistinlilerin evlerinin yıkılmasının uluslararası hukuka ve Cenevre Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu bildirdi.
Bu sabahki yıkımların 2017 yılında şehit ve esir evlerine yönelik ilk yıkım olduğunu kaydeden El-Va’ri, işgal yönetiminin intifadayı durdurabilmek ve Yahudi yerleşimcilerin gönlünü almak için 2015’ten bu yana yıkımları yoğunlaştırdığını söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.