Siyonist askerler Filistinli göstericilere ateş açtı: 8 yaralı

  • 07 Aralık 2019
  • 562 kez görüntülendi.
Siyonist askerler Filistinli göstericilere ateş açtı: 8 yaralı

Gazze Şeridi’nin doğusunda dün (6 Aralık Cuma) ikindiden sonra düzenlenen Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine işgal güçlerinin ateş açması sonucu 8 kişinin gerçek mermiyle yaralandığı, birçok göstericinin de plastik mermiyle yaralandığı ve göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği bildirildi.

Gazze Şeridi’nin doğusunda dün (6 Aralık Cuma) ikindiden sonra düzenlenen Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine işgal güçlerinin ateş açması sonucu 8 kişinin gerçek mermiyle yaralandığı, birçok göstericinin de plastik mermiyle yaralandığı ve göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği bildirildi.

Filistinliler, dün ikindiden sonra Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün 83’üncü Cuma gösterilerine katılmak üzere Gazze Şeridi’nin doğusunda belirlenen bölgelere akın etti. Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, üç hafta ara verildikten sonra yeniden başlayan gösterilere binlerce kişinin katıldığını söyledi.

Filistinli hastane kaynakları, Han Yunus’un doğusunda bir kişinin işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralandığını açıkladı.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti yayınladığı bildiride Filistinlileri bugün “Yürüyüş devam ediyor” sloganıyla gerçekleştirilecek gösterilere katılmaya ve basın-yayın organlarını da gösterileri takip etmeye davet etmişti.

30 mart 2018’den bu yana devam eden Büyük Dönüş Yüyüşü’nde bu zaman kadar en az 316 Filistinli terör rejimi İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit olurken 30 binin üzerinde Filistinli de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.