Siyonist İsrail Güçlerinin Beyt Cala’ya Düzenlediği Baskında 4 Filistinli Yaralandı

  • 03 Ocak 2016
  • 717 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçlerinin Beyt Cala’ya Düzenlediği Baskında 4 Filistinli Yaralandı

Beytlahim’in kuzeybatısındaki Beyt Cala kentinde dün akşam (2 Ocak Cumartesi) geç saatlerde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda Filistinli dört gencin yaralandığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Ra’s Beyt Cala bölgesinde bulunan askeri irtibat girişi cihetinden kente girdiğini ve Filistinli gençlerin işgal güçlerinin baskınına taşlarla direndiğini söyledi.

İşgal askerlerinin Filistinli gençlerin üzerine plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba yağdırdığını kaydeden görgü tanıkları, üç gencin plastik mermiyle yaralandığını ve birçok kişinin de bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini ifade etti.

İşgal güçlerinin evlere baskın düzenlediğini bildiren görgü tanıkları, baskın düzenlenen evlerden ikisinin Sarasıra ve Cevariş ailelerine ait olduğunu belirtti.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Beyt Cala kentine baskın düzenlemeden hemen önce El-Enfak yolu üzerinde seyir halindeyken aracına işgal askerlerinin ateş açması üzerine Filistinli bir gencin başından yaralandığını söyledi.

Bu arada işgal güçlerinin Beyt Cala’ya düzenlediği baskınla eş zamanlı olarak Ed-Devha beldesine de baskın düzenlediği ve Filistinli gençlerin taşlarla ve boş şişelerle işgal askerlerine karşı koyduğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.