Siyonistlerin Kudüs’e saldırılarına tepki

  • 28 Haziran 2016
  • 770 kez görüntülendi.
Siyonistlerin Kudüs’e saldırılarına tepki

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa’ya artan saldırılarını Filistin’in kutsallarına karşı tehlikeli bir saldırganlık olarak niteledi.

HAMAS Sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı açıklamada, Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa ve camide namaz kılanlara saldırılarına işaretle, bu girişimlerin İsrail’in Filistin halkı, kutsalları ve halkına yönelik cinayetlerinin devamı çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti.

Berhum, Filistin Özerk Teşkilatı’nın Siyonist düşmanlar Kudüs İntifadası’nı bastırmak için güvenlik işbirliğinden dolayı esef duyduğunu ifade ederek, Filistin halkının bütün İslam ümmeti adına ne pahasına olursa olsun, Aksa’yı savunmaya devam ettiğini belirtti.

Bu çatışmaların devamında Mescid-i Aksa’da İsrailli asker ile oruçlu Filistinliler arasında çıkan çatışmada 12 Filistinli yaralandı.

Filistin Demokratik Cephesi Siyasi Bürosu üyesi Remzi Riyah da yaptğı açıklamada, işgal rejiminin Aksa’nın etrafındaki kazı çalışmalarını işgalcilerin yahudileştirme projelerinin en tehlikelerinden olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.