Suriye ; AB dışişleri bakanlarının dün yayınladıkları beyanı kınadı

  • 13 Ekim 2015
  • 742 kez görüntülendi.
Suriye ; AB dışişleri bakanlarının dün yayınladıkları beyanı kınadı

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak SANA’ya yaptığı açıklamada; Suriye halkı ve kahraman ordusunun Suriye’nin yanı sıra bölge halkları ve tüm dünyayı tehdit eden tekfirci teröre karşı mücadelede her zamandan daha çok kararlı ve azimli olduğunu belirtti. Suriye’nin devlet, ordu ve halk olarak ulusal ilkelerine sımsıkı tutunduğunu ve ulusal egemenliğini savunmaya devam etme azminde olduğunun altını çizen kaynak; meşru yönetimiyle birlikte Suriye’nin geleceğini kendi eliyle belirleme kararlılığında olduğunu vurguladı. Kaynak Suriye’nin bütünsel olarak Avrupa devletleri ya da başka herhangi bir tarafın kendi egemenliğine ve içişlerine her türlü müdahaleye karşı mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.

AB dışişleri bakanlarının beyanında kimi tarafların Avrupa devletlerini ABD’nin tutumlarına bağlı kalma ve edat olma yönünde ısrarlarını yansıttıklarına dikkat çeken kaynak; aynı zamanda söz konusu devletlerin kendi ucuz ve dar çıkarları uğruna karanlık petrol şeyhleri ile işbirliği içinde dünyayı tehdit eden terör ve kaostan yana tutumlarını ortaya koyduğunu ifade etti.

Kaynak tüm bunların AB’nin Suriye’deki krizin çözümünde herhangi bir rol oynamaktan aciz olduğunu, böyle bir rol oynama olanağına da hazır olmadığını kanıtladığını belirtti.

Gelişen durum ve olayların ABD ve müttefiklerinin tutumlarının teröre temel desteği teşkil ettiklerini net bir şekilde ortaya serdiğine dikkat çeken kaynak; bu tutumlarla birlikte teröre karşı mücadele iddiaları ve ciddiyetsizlikleri nedeniyle tekfirci terörün bu şekilde yayılıp tüm bölge halklarına karşı en büyük tehlikeyi teşkil edecek düzeye geldiğine vurgu yaptı.

Kaynak ABD, AB ve müttefiklerinin Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarına çamur atma girişimlerini eleştirirken; bu operasyonların birkaç günlük kısa süre içinde IŞİD, Nusra Cephesi ve benzerleri terör örgütleri büyük kayıplara uğrattıklarına dikkat çekti. Kaynak bu örgütlerin söz konusu ağır kayıplarla düştükleri panik ve korkuya işaret ederken, operasyonların etkinliğinin kanıtlanmasıyla herkesin dikkatini çektiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.