Suriye Ordusu Batı Guta’yı Teröristlerden Tamamen Temizledi

  • 02 Ocak 2018
  • 994 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Batı Guta’yı Teröristlerden Tamamen Temizledi

Suriye Ordusu başkent Şam’ın güneybatısında yer alan Batı Ğuta’yı tamamen terörden temizleyip kontrolüne almasıyla yeni yıla terörle mücadelede en karmaşık dosyalardan birini kapatarak başladı.

Kunaytra kırsalında yüksek bir stratejik öneme sahip Humr Tepelerini de terörden kurtarıp kontrolüne alan ordu birliklerimiz, böylece gaspçı İsrail’in bölgede onun ajandalarını Suriye’ye karşı uygulayacak edatları olan radikal teröristlerin kontrolü altında ‘tampon bölge’ kurma hayallerini suya düşürmüş oldular.

Vatan koruyucuları ordu birliklerimiz bugün sabah saatlerinde Humr Tepelerinin en yüksek noktasında Suriye’nin şanlı bayrağını göndere çeken ordu birliklerimiz tüm bu tepelerde konuşlandı.

Kaide Örgütünün Suriye kolu olan ve BMGK’nin uluslar arası terör örgütleri listesinde yer almasına rağmen İsrail’den direk ve dolaylı her türlü desteği alan Nusra Cephesi müttefikleri terör örgütleri ile bu stratejik tepeleri kontrolünde tutmak için her yola başvurdu. Teröristler bu tepeleri hareket noktası olarak kullanarak da civarda bulunan askeri mevkiler ve sivil yerleşim alanlarına bir dizi saldırıda bulundu.

Bölgeyi İsrail’e tabi teröristlerden tamamen temizleyen ordu birliklerimiz, terör saldırıları nedeniyle yıllardır evlerinden ve mülklerinden uzak kalan bölge ahalisinin evlerine ve normal yaşamlarına dönmeleri amacıyla gerekli icraatlar alınıyor. Bu icraatlarda teröristlerin özel ve kamu mülklere yerleştirdikleri bubi tuzakları, mayın ve bomba düzeneklerinin etkisizleştirilmesi için de yoğun çalışmalar başlatıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.