Suriye Ordusunun Deyrezzor Kırsalındaki İlerleyişi Sürüyor

  • 16 Ocak 2017
  • 1.250 kez görüntülendi.
Suriye Ordusunun Deyrezzor Kırsalındaki İlerleyişi Sürüyor

Sana ajansına açıklamada bulunan Askeri kaynak, Suriye ordu birliklerinin Deyrezzor Kentinin 45 km güneydoğusuna düşen Meyadin Kentinde IŞİD’in bir komuta karargahına yönelik düzenledikleri nitelikli operasyonunda aralarında Suudi Arabistanlı ‘Ebu Abdullah’ kod adıyla bilenin ve daha başka yabancı uyrukluların bulunduğu 18 teröristi öldürdüklerini ifade etti.

Kaynak; Deyrezzor kırsalının doğusu Mohasan Kentinin Labid Semtinde de IŞİD terör örgütüne tabi Hısbe’nın bir komuta karargahını yoğun ateşe tutan ordu birliklerimizin; aralarında Tunus uyruklularının bulunduğu birçok teröristi ölü düşürdüklerini belirtti.

Buna eş zamanlı olarak Deyrezzor Askeri Havaalanı ve Serda Dağı civarlarında IŞİD’in 3 mevzisini imha ettiklerini aktaran kaynak; 2 terör grubunun tüm üyelerinin ölü ve yaralı düşürerek havzalarında bulunan silah ve mühimmatı da yok ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak; Deyrezzor’da ise ordu birliklerimizin Panorama civarı, Rakka Köprüsü ve Teym Sahasına ilaveten Kebacip, Hüseyiniye, Cnayne ve Bğayliye köylerinin yanı sıra Serda Dağı ve Havaalanı civarlarında tekfircilerin toplanma yerleri ve hareket eksenlerine karşı askeri operasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Kaynak; operasyonlarda onlarca teröristin ölü ve yaralı düşürülüp ağır makineli silahla donatılmış bir araç konvoyunun yükleriyle birlikte tamamen imha edildiğine dikkat çekti.

Bu arada Deyrezzor kırsalının kuzeyi Hatla Köyünden yerel kaynaklar; IŞİD’li teröristlerin ölülerinin cesetlerini Fırat Nehri üzerinden teknelerle köye aktardıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.