Suriye’de ‘Tahrir’üş Şam’dan kimyasal silah saldırı hazırlığı

  • 04 Aralık 2018
  • 1.117 kez görüntülendi.
Suriye’de ‘Tahrir’üş Şam’dan kimyasal silah saldırı hazırlığı

Uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan Tahrir’üş Şam İdlib’te Türkiye üzerinden 100 adet insansız hava aracı elde etti.

SANA haber ajansına göre, Rus Sputnik Haber Ajansı İdlib’te yerel kaynaklara dayandırdığı raporunda; Tahrir’uş Şam’ın sivillere ve askeri noktalara karşı kimyasal zehirli madde içerikli terör saldırılarında kullanmak üzere Türkiyeli bir işadamının aracılığı ile Türkiye üzerinden 100 adet drone elde ettiğini ortaya çıkardı.

Yerel kaynaklar Tahrir’üş Şam’ın kimyasal saldırılarında kullanmak üzere hazırlanmış söz konusu bu droneleri sınıra yakın Harem beldesinden İdlib kentinin yaklaşık 9 km kuzeyinde yer alan Muarrat Masrin beldesinde bir terör karargahına aktardığını belirtti. Kaynaklar dronelerin Fas ve Libya uyruklu radikal teröristlere teslim edildiğine dikkat çekti.

Dronelerin kimyasal zehirli madde içerikli roketler taşıyabilmeleri için yeniden düzenlendiğine dikkat çeken yerel kaynaklar; bu yöndeki çalışmaların İngiliz bir uzman tarafından yürütüldüğünü belirtti.

24 eylül tarihinde Tahrir’üş Şam teröristleri, Halep’te kimyasal içerikli saldırıda bulunmuşlar ve bunun sonucunda en az 107 sivil solunum rahatsızlığı geçirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.