Suriye’nin Arap Birliği’ne dönme isteği yok

  • 17 Temmuz 2016
  • 996 kez görüntülendi.
Suriye’nin Arap Birliği’ne dönme isteği yok

Suriye Dışişleri ve Bakanlığında yetkili bir kaynak, Suriye’nin Arap Birliğindeki kürsüsünü geri almak için hiçbir talepte bulunmadığını belirtti.

Sözkonusu yetkili kaynak bugün SANA’ya açıklamasında; Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ebu el Gayt’ın açıklamalarına cevaben; “Suriye, Arap Birliğindeki sandalyesini geri almak için hiçbir talepte bulunmamıştır. Öyle ki Arap Birliği; Libya’nın hedef alınmasına teşvik ve destekte bulunmuş, ülkede yaşanan tüm durumların sorumluluğu da ona düşmüştür. Aynı zamanda Birliği hegemonyaya alan bir kısım devletlerin fiiliyle Suriye’de benzer bir durumun meydana gelmesi, krizin derinleştirilip çıkmaza girmesi ve çözümünün engellenmesine çaba harcamıştır. “ ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında, Suriye ve halkına karşı komplolarıyla bilinen devletlerin hegemonyası altında kaldığı sürece Arap Birliğine dönmeyi düşünmek bile Suriye açısından mümkün olmadığını ifade eden sözkonusu kaynak; ‘Arap Birliğinin hedef ve amaçlarından tamamen saptırıldığını’ belirtti ve milletin yaşadığı tüm bu durumların sorumluluğunun Arap Birliğine düştüğünü söyledi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu el Gayt Suriye’nin birliğe ancak hükümet ve muhalefet arasında uzlaşmanın olmasıyla dönebileceğini, 25 – 26 Temmuz tarihlerinde Moritanya’da yapılacak Arap Zirvesine de katılamayacağını ifade etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.