Tuğgeneral Vahidi: İran’ın düşmanın her türlü siber tehditlerine karşı mücadele gücü var

  • 20 Şubat 2016
  • 753 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Vahidi: İran’ın düşmanın her türlü siber tehditlerine karşı mücadele gücü var
İran genel kurmayı stratejik araştırmalar merkezi başkanı tuğgeneral Ahmed Vahidi, İran İslam Cumhuriyetinin düşmanların her türlü tehdit ve siber saldırısına karşı mücadele gücü ve kabiliyetinin olduğunu söyledi.

Vahidi, İRİB ajansı muhabirine verdiği demeçte, bugün siber gücün, ülkelerin iktisadi, kültürel ve askeri güçlerinin yanında yeni bir güç olarak hesaplandığını belirtti.

Tuğgeneral Vahidi, İran’ın siberle ilgili stratejisine de teasla, sanal ortamın çok yaygın ve çok fazla fırsat ve sorunları da kapsadığını belirterek, bu alanda genç yetenek ve bilim adamlarından istifa ederek, siber alanı tamamen yerli hale getirmeye çalıştıklarını ve bu doğrultuda arama motorları olmak üzere bir çok alanı yerlileştirmeye çalıştıklarını söyledi.

İran’ın eski savunma bakanı tuğgeneral Vahidi, İranlı bilim adamların siber teknolojisindeki ilerlemelerine de temasla, İran’ın düşmanın siber saldırılarına karşı tamamen karşı koyacak hazırlıkta olduğunu zira bu zamana kadar düşmanların bu alandaki girişimlerinin de etkisiz hale getirildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.