Uçak Krizinin Sonuçları Ortaya Çıkıyor, Amaç;Halkları Zor Duruma Düşürmek

  • 30 Kasım 2015
  • 789 kez görüntülendi.
Uçak Krizinin Sonuçları Ortaya Çıkıyor, Amaç;Halkları Zor Duruma Düşürmek

G-20 Zirvesinde planlanıp ortaya konulan uçak krizinin çok çeşitleri amaçları olduğu kesindi. Yavaş Yavaş olayın halklara etkisi ortaya çıkmaya başladı ilk örnekler:

Türk çifçilerinin ürettiği yaş sebze ve meyvenin ithalinin yasaklanmasıyla yerli çiftçi zarara uğratılmıştır. Ayrıca Rus halkı da sırf yaş sebze meyve ihtiyacını karşılamada mal arzının az olmasıyla daha pahalıya ürün satın almaya başlamıştır.

Rusya, Türkiye’den ithal edilecek ürünlere kısıtlama getirdi. Kısıtlama kapsamında ithali yasaklanan ürünler arasında Rusya’yla dış ticaretin en önemli kalemlerinden olan meyve ve sebzenin de bulunduğu belirtiliyor.
Reuters ajansının duyurduğu habere göre, Rus Başbakan Yardımcısı, Rusya’nın Türkiye’den sebze, meyve ve zirai ürün ithalatını yasaklayacağını açıkladı.
Başbakan Yardımcısı, “Şu anda Türkiye’den sanayi ürünlerinin ithalatını yasaklamaktan kaçınıyoruz. Enflasyonist baskıları hafifletmek için Türkiye’den gıda ithalatına sınırlamalar birkaç hafta ertelenecek” diye devam etti.
MEDVEDEV: YAPTIRIMLAR GENİŞLETİLEBİLİR
Bu arada Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, “Gerekli gördüğümüz takdirde Türkiye üzerindeki yaptırımları ilerleyen zamanlarda genişletebiliriz” dedi.
Rusya’da yayın yapan İzvestiya gazetesi, bugünkü sayısında Rusya hükümetinin birçok Türk ürününe ithalat yasağı getirebileceğini yazmıştı.

İzvestiya’nın “Rusya Tarım Bakanlığı’na yakın bir kaynağa” dayandırdığı haberinde, Türkiye’den dondurulmuş kırmızı et, kurutulmuş ve tütsülenmiş kırmızı et, tavuk eti, balık ve kabuklu deniz ürünleri alımının durdurulabileceği belirtilerek, bunların yanı sıra ‘Türkiye karşıtı’ yaptırımlar kapsamında süt ürünleri, fındık, orman meyveleri, yeşillik, meyve ve sebze ithalatının da yasaklanabileceği bilgisine yer verilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.