Velayeti: Teröristlerin hamileri bölgede fitne peşindeler

  • 05 Mayıs 2016
  • 810 kez görüntülendi.
Velayeti: Teröristlerin hamileri bölgede fitne peşindeler

Dünya İslami Uyanış Kurultayı genel sekreteri Ali Ekber Velayeti, bölgede teröristlerin hamilerinin İslam ümmeti içinde düşmanlık tohumları ekme ve fitne peşinde olduklarını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Velayeti, dün Beyrut’ta kurultayın oturumunda yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyetinin bu zamana kadar düşmanların bölgede İslam ümmeti içinde fitne çıkarmak için komplo ve senaryo peşinde olduklarını ve bu konuda uyarıda bulunduğunu hatırlatarak, teröristlerin hamilerinin hiç bir zaman güvende olmayacaklarını ve fitne ateşinin onları da yakacağını söyledi.

Velayeti, düşmanların komploları ve İslam aleyhindeki çirkin ve küstah girişimlerine de temasla, batı dünyasının bölgeye kendi şom emellerini dayatmak için İslamofobiye bel bağladığını ve bu yolla bölgenin durumunu bozmaya çalıştıklarını ve onların bu girişimlerden hedefinin siyonist rejim İsrail’in güvende kalmasını sağlamak ve bunun için de müslümanları birbirleriyle meşgul ettirdiklerini söyledi.

İslam inkılabı rehberinin uluslararası danışmanı, maalesef İslam ümmetinin ortak düşmanı yani siyonist İsrail ile mücadele etmek yerine İslam ümmetinin kendi içinde vekalet savaşıyla meşgul olduğunu ve bu durumun da İslam ümmetinin zayıflamasına neden olduğunu söyledi.

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumuna bağlı stratejik araştırmalar merkezi başkanı Velayeti, İran İslam Cumhuriyetinin tekfirciler ve aşırı gruplara karşı mücadelesinde direniş mihverine destek vermeye devam edeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.