Viyana’da nükleer anlaşma konuşulacak

  • 17 Eylül 2018
  • 1.186 kez görüntülendi.
Viyana’da nükleer anlaşma konuşulacak

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Kemalvendi, ülkenin Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi’nin yaptığı Viyana ziyaretiyle ilgili olarak açıkamalarda bulundu.

Ali Ekber Salihi’nin liderliğindeki İran heyetinin dün Avusturya’nın başkenti Viyana’ya ayak bastığını belirten Kemalvendi, Salihi’nin bu kentte düzenlenecek Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yıllık Genel Konferansı’na katılarak birer konuşma yapacağını bildirdi.

Mehr Haber Ajansı muhabirine konuşan Kemalvendi, “Sayın Salihi, Viyana’daki konferans sırasında Rusya, Çin, Fransa, Avrupa Birliği ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu yetkilileri ile bir araya gelecek” açıklamasını yaptı.

“Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Yukiya Amano geçirdiği hastalıktan dolayı Viyana’daki konferansa katılmayacak” diyen Kemalvendi, bu kurumun bugüne kadar İran’ın nükleer anlaşmaya sadık kaldığını 13 kez doğruladığına dikkati çekti.

Bunlara ilave olarak Behruz Kemalvendi, “Sayın Salihi, yapacağı konuşmada nükleer anlaşmada kalan taraflara bu anlaşma ile ilglili beklentiler ve taleplerimizi dile getirecek” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.