Washington’un firavunları mazlumların kanıyla boğuluyor…

  • 25 Kasım 2014
  • 976 kez görüntülendi.
Washington’un firavunları mazlumların kanıyla boğuluyor…

Dünyanın gözü kulağı St. Louis’deki mahkemede jürinin 18 yaşındaki siyahi genci vurarak öldüren polis memuru için verdiği takipsizlik kararı vermesinin ardından Ferguson’da çıkan olaylara çevrildi.

Ancak karara Amerika Birleşik Devletleri’nde tepki gösterenlerin tek mekanı bu kent değildi.

Ülkenin bir çok şehrinde protestocular sokaklara çıkarken, göstericilerin ortak vurgu yaptığı nokta adaletsizlik oldu. Los Angeles’taki gösteriye katılan Kane Lane isimli bir bölge sakini, “Bence bir çok insan benim gibi gerçekten hayal kırıklığı yaşıyor. Şaşırmadım ama çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Bir Afrika-Amerikalı kadın ve anne olarak bu karar dolayısıyla çok incindim.” şeklinde konuşurken, başka bir protestocu, “Ben gerçekten farklı bir sonuç çıkacağını düşünmedim. O benim yaşımdaydı. Ben 17 yaşındayım. Yani benim de vurulup öldürülmem olası. Ve bunun için bir adalet olmayacak. “ dedi.

Ülkenin en büyük kentlerinden New York’ta da gösteriler düzenlendi. Ülke genelinde verilen ortak adalet mesajları burada da sloganlara dönüştü.

9 Ağustos günü 8 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown’un bir polis memuru tarafından vurularak öldürülmesi ile aylardır süren tartışmalar jürinin aldığı kararla en yüksek noktaya çıkarken, Washington yönetiminin önümüzdeki süreçte nasıl bir strateji izleyeceği merak ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.