Yaşlı Mücahitler Fetvalara Uyarak Savaş Meydanlarında Silah Kuşandı…

  • 20 Ocak 2015
  • 1.482 kez görüntülendi.
Yaşlı Mücahitler Fetvalara Uyarak Savaş Meydanlarında Silah Kuşandı…

Savaş meydanları bu günlerde aksakallı mücahitlerin, dini mercilerin vermiş olduğu fetvaya Lebbeyk diyerek silah kuşanmasına şahitlik etmekte.

Irak’lı yaşlı bir dede Ayetullah Sistani’nin IŞİD’e karşı vermiş olduğu cihat fetvasına uyarak, adını gönüllüler listesine yazdırdı ve IŞİD’e karşı savaşmak üzere askeri üniformasını giyip, silahını kuşanarak cepheye koştu.

Yaşı 80’nin üzerinde olan mücahit, çocukları ve torunlarıyla beraber tekfirci IŞİD teröristlerine karşı savaşıyor.

Şii ve Sünni alimlerin cihat fetvasından sonra, binlerce gönüllü Iraklı, ülkelerini tekfirci IŞİD teröristlerine karşı savunmak için, ordu ve emniyet birimlerine katılmak üzere başvuruda bulundular.

Irak dini mercileri, halktan ülkelerini savunmak için gönüllü olarak silahlanarak ordu, silahlı kuvvetler ve emniyet birimleriyle aynı safta düşmana karşı savaşmalarını istemişti.

Dini merciler yaptıkları açıklamalarda, Irak’ın çok büyük bir krizle karşı karşıya olduğunu ve teröristlere karşı savaşmanın da sadece belli bir gruba has olmadığını, aksine tüm Irak halkının bu sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini belirtmişlerdi.

İran İslam İnkılâbı Rehberi İmam Hamaney de, Iraklıların IŞİD terör örgütüne karşı sergilemiş oldukları cesaret ve cihat aşkının, kalpten gelen paha biçilmez değere sahip bir hareket olduğunu ve kadrinin bilinmesi gerektiğini, çünkü yardıma ihtiyaç duyulduğunda yine bu gönüllü halk birliklerinin Irak’ın yardımına koşacaklarını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.