Zarif: 3 Avrupa ülkesinin mektup içeriği Bercam ile çelişiyor

  • 28 Haziran 2019
  • 1.589 kez görüntülendi.
Zarif: 3 Avrupa ülkesinin mektup içeriği Bercam ile çelişiyor

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, 3 Avrupa ülkesinin yeni mektubuna tepki olarak Avrupa Birliği Dış siyaset sorumlusuna yazdığı mektupta, Avrupalı ülkelerin mektup içeriğinin Bercam ile çeliştiğini yazdı.

Muhammed Cevad Zarif bu mektupta,  Bercam  ve üye ülkeleri dışişleri bakanlarınca daha sonra yayınlanan bildirilerdeki taahhütlerini yerine getirme konusunda müsamahakâr davrandıkları temel konulara değindi.
Dışişleri bakanı mektubunda ayrıca İran ve ortak komisyon koordinatörü  arasındaki mektuplara ve Bercam metnine  istinaden, kapsamlı bir şekilde geçerli delillerle İran’ın Bercam sorumluluklarından bazılarını, kısmen veya tamamen durdurma hakkına vurgu yaptı.

Muhammed Cevad Zarif ayrıca,” İran İslam Cumhuriyeti’nin Bercam uyarınca kendi haklarını kullanması,  bu cümleden sorumluluklarını durdurmada ciddi olduğunu ve bu  konuda siyasi baskıların etkisinde kalmayacağını” vurguladı.

Dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ilaveten kendi Twitter sayfasında Amerika başkanı Trump’a hitaben şöyle yazdı:  yaptırımlar savaşa alternatif değildir,  bizzat savaşın kendisidir.  İran ile kısa savaş, bir hayaldir.  Savaşı başlatan taraf onu bitiren olmayacaktır.  Müzakere ve tehdit birlikte sonuç vermeyecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.