Zengene: Petrol piyasasında istikrarlı denge sağlanmalı

  • 07 Şubat 2017
  • 924 kez görüntülendi.
Zengene: Petrol piyasasında istikrarlı denge sağlanmalı

İran Petrol Bakanı, geçen sene petrol piyasasında arz-talep dengesi sağlanmadığı için değişik fiyatların ortaya çıkmasına neden olduğunu söyledi.

İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, petrol piyasasına dair yaptığı açıklamada, “Geçen sene petrol piyasasında arz-talep dengesi sağlanmadığı için değişik fiyatların ortaya çıkmasına neden oldu, ancak bu sene bütün çabalarımız arz ve talebin dengelenmesi yönünde olacaktır” ifadelerinde bulundu.

İran ve Türkmenistan arasındaki doğalgaz sorununa ilişkin Zengene, “Halihazırda, Türkmenistan aleyhine açılacak dava için doğalgaz sözleşmesi çerçevesinde gereken belgeler hazırlanmaktadır” açıklamasını yaptı.

İran Petrol Bakanı, Irak’a doğalgaz ihracatı konusunda, İran’ın bu konuda hazırlıklı olduğunu, fakat Irak’ın yerel ve terörizm sorunlardan dolayı sıkıntı yaşadığına dikkati çekti.

İran’ın ve Bazı OPEC üyelerinin Rusya’yla gerçekleştirdiği son toplantı hususunda İranlı yetkili şu açıklamaları yaptı:

Aslında İran bu toplantıya katılamayacaktı. Bazı OPEC üyeleriyle üye olmayan ülkelerin arasında Üretim İzleme Komitesi tarafından koordinasyon amaçlı bir toplantı gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.