Azerbaycanlı Ehlibeyt aşıkları Kerbela’ya gitmek için İran güzergahını seçiyor

  • 07 Kasım 2016
  • 1.471 kez görüntülendi.
Azerbaycanlı Ehlibeyt aşıkları Kerbela’ya gitmek için İran güzergahını seçiyor

İran komşu ülkelerinden Erbain merasimlerine katılmak için Kerbela’ya giden ziyaretçiler bu amaçla İran İslam Cumhuriyeti güzergahını kullanıyorlar.

Bu konuda açıklamada bulunan Astara gümrüğü müdürü Celal Diyansai Azerbaycan cumhuriyeti vatandaşlarının kafileler halinde Erbain merasimine katılmak amacıyla Astara sınır kapısını kullanarak Kerbela’ya gitmekte olduklarını bildirdi.

Azerbaycanlı Ehlibeyt aşıklarının İran-Irak sınırındaki Mehran gümrüğünü geçtikten sonra Kerbela istikametine yayan yürüyüşünü başlattıklarını belirten Diyansai, geçen yıl bu amaçla Astara sınır kapısından 4700 Azerbaycanlı Müslüman’ın Kerbela’ya gittiğini ve bu sayının bu yıl 6500 kişi olmasının beklendiğini bildirdi.

Horasanı Razevi eyaletinde yer alan Taybad Sınır kenti valisi Hüseyin Şerafeti de İRNA’ya yaptığı açıklamada Afganistan vatandaşı 1500 kişinin sadece dün Pazar günü Kerbela’da Erbain törenlerine katılmak için İran’a giriş yaptığını bildirdi.

Diğer yandan İran’ın Pakistan’daki elçilik ve konsolosluklarının, Pakistan vatandaşlarının Erbain merasimine katılmak amacıyla İran güzergahını kullanmak için çok sayıda vize aldıklarını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.