ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması savaş ilanıdır

  • 25 Ocak 2017
  • 1.421 kez görüntülendi.
ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması savaş ilanıdır

Irak Sadr hareketi lideri Mukteda Sadr, Amerika’nın Telaviv büyükelçiliğini Kudüs’e intikal girişimine çok sert tepki gösterdi ve bunu ‘İslam dünyasına karşı savaş ilanı’ olarak niteledi.

Presstv’nin haberine göre, Mukteda Sadr, Amerikan başkanı Trump’ın, Amerika’nın Kudüs’ü, İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanıyacağına dair açıklamasına  tepki göstererek, derhal  Kudüs’ün işgalden kurtarılması için  özel güçlerin oluşturulması ve bu arada Bağdat’taki Amerikan büyükelçiliğinin kapatılmasını istedi.

Mukteda Sadr, İslam İşbirliği Örgütü ve İslam ülkelerinden İsrail’in tecavüzlerine ve kanunsuzluklarına karşı sözde değilde pratikte ciddi olarak durmalarını istedi.

Sadr, İslam ülkelerinin  ırkçı İsrail ve hamisi Amerika’nın oyunlarına karşı sessiz kalmaları ve geri adım atmalarının Amerika ve terör rejimi İsrail’in Ortadaoğu bölgesinde İslam ve Arap ülkeleri aleyhinde yeni komploları hayata geçirmelerine neden olacağı uyarısında  bulundu.

Trump’ın Beyaz Saray’a girmesi, terör rejimi İsrail yetkililerinin memnuniyetini kat kat arttırmış ve bu rejimin daha şimdiden  işgal ettiği topraklarda yeni  siyonist siteleri derhal hayata geçirmeye başlamasına sebep olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.