El-Halil’de Binlerce Kişi İşgalcinin Teslim Ettiği 17 Şehidi Uğurladı

  • 02 Ocak 2016
  • 725 kez görüntülendi.
El-Halil’de Binlerce Kişi İşgalcinin Teslim Ettiği 17 Şehidi Uğurladı

Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde binlerce kişi Kudüs İntifadası’nda şehit olan ve ailelerine daha dün teslim edilen şehitlerini son yolculuklarına uğurladı.

İşgal güçleri tarafından çoğu infaz edilen ve daha sonra cesetleri gasp edilip dün ailelerine teslim edilen şehitleri teslim alan El-Halil halkı bugün görkemli bir törenle şehitlerini defnetti.

SoÄŸuk havaya aldırış etmeyen El-Halil’in vefalı halkı, ÅŸehitlerini El-Halil Devlet Hastanesi’nden alıp El-Hüseyin Camisi’ne getirdi. Burada kılınan cenaze namazının ardından ÅŸehitler El-Halil’in orta bölgesinde bulunan Åžeyh Mahallesi’ndeki mezarlıkta defnedildi.

Cenaze törenine kalabalık halk kitlesinin yanında birçok İslami hareket temsilcisiyle, kanaat önderi ile milletvekilleri de iştirak etti. Halkın tören boyunca direnişten şehitlerin intikamını alması için slogan atması dikkat çekti.

El-Halil şehrinin kuzeyinde yer alan Beyt Ummer beldesinde işgal güçlerinin şehit Ömer Ez-Zeakik’in cenazesine göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırması üzerine çatışmaların çıktığını belirten kaynaklar, öfkelenen gençlerin işgalci askerleri taşladıklarını ifade etti.

Filistin Kızılayı dün Kudüs İntifadası’nda şehit olan 25 kişinin cesetlerini teslim almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.