Eski ABD Dışişleri Bakanı Kerry: İsrail ve Mısır 2015’te Obama yönetimini ‘İran’ı bombalamaya zorladı

  • 29 Kasım 2017
  • 1.328 kez görüntülendi.
Eski ABD Dışişleri Bakanı Kerry: İsrail ve Mısır 2015’te Obama yönetimini ‘İran’ı bombalamaya zorladı

Eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ve Mısır’ın 2015’te Barack Obama yönetimini ‘İran’ı bombalamaya zorladığını’ söyledi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen bir forumda konuşan Kerry, İsrail ve Mısır’ın Tahran yönetimi ile 2015’te imzalanan nükleer anlaşma öncesinde Obama yönetimini “İran’ı bombalamaya zorladığını” belirtti.

Birçok kral ve devlet başkanının da ABD’ye “İran’ın anlayacağı tek dilin bombalama olduğu” telkininde bulunduğunu aktaran Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da “İran’a saldırması için ABD’yi kışkırttığını” vurguladı.

ABD’nin İran’ı vurmasını gizliden destekleyen bu ülkelerin bunun gerçekleşmesi halinde ABD’yi kamuoyu önünde eleştireceğini bildiğini ifade eden Kerry, bu yüzden bunun bir “tuzak” olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    Mısır a ne oldu ki! Firavun ülkesi ne olacak. ABD için nükleer anlaşmanın yeni bahane, hazırlık, yeni silahlar vs için bir zaman kazanma olduğunu gösteren emareleri var. Mesele ne trump ne obama asıl olan ha şu adımı halledelim şu tamam olunca önce şura kadar bu olsun gibi oyun vs. Abd güvenilmez nihayetinde ve İran gizli hazırlıklara karşı tedbirini almalı vs.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.