İran Deniz Kuvvetleri tarafından 4 bin geminin güvenliği sağlanmakta

  • 07 Haziran 2017
  • 986 kez görüntülendi.
İran Deniz Kuvvetleri tarafından 4 bin geminin güvenliği sağlanmakta

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı, şimdiye kadar İran İslam Cumhuriyetinin uluslararası sulardaki görev grubu tarafından 4 bin yük gemisi ve petrol tankerinin güvenliğinin sağlandığını bildirdi.

Ä°RNA’nın verdiÄŸi habere göre dün Ä°ran’ın kuzeyinde yer alan NoÅŸehrde 52. deniz görev grubunun göreve baÅŸlaması amacıyla düzenlenen özel bir törende konuÅŸan Ä°ran Deniz Kuvvetleri komutanı TuÄŸamiral Habibullah Sayyari, Ä°ran deniz kuvvetleri görev gruplarının uluslararası kurallar çerçevesinde ve yük gemileri ve petrol tankerlerinin güvenliÄŸini saÄŸlamak amacıyla deniz korsanlarının cirit attığı Aden körfezinde görev yaptığını bildirdi.

Ä°ran deniz kuvvetlerinin büyük bir kararlılık ve ciddiyetle Ä°ran’ın çıkarlarını ve kaynaklarını korumakta olduÄŸunu belirten TuÄŸamiral Sayyari, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Görev Grubunun dünya serbest suları ve ülkelerin limanlarına giderek kendi deniz diplomasi ve savunma gücünü asil Ä°rani-Ä°slami kültürünü sergileyerek gösterdiÄŸini  söyledi.

Ä°ran Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı ayrıca, bu yıl Ä°ran’ın güney ve kuzey denizlerinde Ä°ran’ın kendi imalı savaÅŸ gemisi ve füze kapasiteli kruvazörün suya indirileceÄŸini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.