İran-Mısır Parlamentoları Dostluk Grubu Kuruluyor

  • 17 Ağustos 2016
  • 757 kez görüntülendi.
İran-Mısır Parlamentoları Dostluk Grubu Kuruluyor

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, yakında İran ve Mısır meclislerinde dostluk gruplarının oluşturulacağını bildirdi.

Mısır’ın Tahran’da çıkarlarını koruma ofisi sorumlusu Halid Ammare’yi dün kabulünde konuşan İran İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran ve Mısır’ın bölgesel yakın işbirliğinde bulunmak suretiyle bölgedeki krizlerin hafifletilmesine katkıda bulunabileceklerini söyledi.

Meclisler arasında yakın diplomasinin bulunmasının bölgesel ve uluslararası teamül ve ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunduğunu hatırlatan Abdullahiyan, Amerika’nın bölge olaylarındaki elinin artmasına temasla bu hususta çok dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Mısır’ın Tahran’da çıkarlarını koruma ofisi sorumlusu Halid Ammare de bu görüşmede, İran ve Mısır arasındaki yakın işbirliği ve ilişki yönünde sürekli İranlı makamlar nezdinde çaba gösterdiğini bildirdi.

İran’ın bölgesel konumunu da hatırlatan Ammare, İran ve Mısır yetkilileri arasında bölgesel teamüllerin artırılmasıyla bölgenin durumunun da iyileşeceğine inandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.