İran Silahlı Kuvvetleri: İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu, İran halkının stratejik sermayesidir

  • 19 Nisan 2017
  • 1.058 kez görüntülendi.
İran Silahlı Kuvvetleri: İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu, İran halkının stratejik sermayesidir

İran Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı bugün yaptığı açıklamada, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nu İran halkı ve İslami direnişin sulta düzeni ve Siyonizm karşısında stratejik sermayesi ve savunma kalkanı olarak niteledi.

İran Silahlı Kuvvetleri’nce bugün, 22 Nİsan İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun kuruluş yıldönümü dolaysıyla yaptığı açıklamada, İslam Cumhuriyeti Kurucusu’nun 38. sene önce devrimci ve halkçı İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nu kurmadaki akıllılığının İslam İnkılabı dostlarını sevindirirken, düşmanları korkuttuğunu belirtti.

İran Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı açıklamada, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun İslam İnkılabı’nın düşmanlarının devrimin başından beri komplo ve fitnelerini, halkın desteğiyle etkisiz hale getirdiğini kaydetti.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu 22 Nisan 1979 yılında İslam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni’nin talimatı üzere, Doğu ve Batı süper güçleri karşısında direnmek ve devrim düşmanlarının artan komplolarıyla mücadele amacıyla kuruldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.