İran ve Azerbaycan’ın petrol ve doğalgaz alanındaki işbirliğinde yeni dönem başladı

  • 11 Eylül 2015
  • 1.025 kez görüntülendi.
İran ve Azerbaycan’ın petrol ve doğalgaz alanındaki işbirliğinde yeni dönem başladı

İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin petrol ve doğalgaz alanındaki işbirliği konusunda yeni dönem başladı.
MHA’nın haberine göre – Hazer Denizi’ndeki doğalgaz ve petrol kaynaklarını araştırmak alanında İran Milli Petrol Firması’na bağlı Hazar Petrol Firması ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Sokar Firması arasında işbirliği için yeni sayfalar açıldı.
Hazar Petrol Firması’ndan bir heyet, Bakü’de Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Sokar Firması yetkili ve sorumlularıyla görüştü. Sokar Firması Birinci Yardımcısı Hoşbaht Yusufzade, yaptığı bir açıklamada İran Hazar Petrol Firması’nın Azerbaycan ziyaretini olumlu karşıladığını belirterek, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında enerji alanında işbirliği yapmak için önemli fırsatların bulunduğunu söyledi.
İran Hazar Petrol Firması Arama Çıkarma Bölümü Başkanı Yusuf İtimadi de Sokar Firması yetkilileriyle görüşmesinin ayrıntılarını açıklayarak, bu görüşmede, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında kara ve Hazar Denizi’nde petrol ve doğalgaz kaynaklarının araştırılıp geliştirilmesi ve ilgili alanlarda iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da artırılması gibi konuların ele alındığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.