Irkçı İsrail saldırısında onlarca Filistinli yaralandı

  • 19 Ocak 2019
  • 1.322 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail saldırısında onlarca Filistinli yaralandı

Gazze Şeridi’nin doğusunda dün (18 Ocak Cuma) Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gösterilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu onlarca Filistinli yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan edindiği bilgiye göre, Gazze Şeridi’nin doğusunda ikisi gazeteci ve üçü ilk yardım görevlisi olmak üzere 43 kişi işgal güçlerinin silahlarından çıkan mermilerle yaralandı.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü 43’üncü Cuması faaliyetlerine katılmak üzere Filistinliler dün ikindiden sonra Gazze Şeridi doğu sınırı yakınlarında kurulu dönüş kamplarına akın etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, bu hafta “Birlik Zaferin Yoludur” sloganıyla düzenlenen gösterilere katılmak için binlerce Filistinlinin dönüş kamplarına gittiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin her zaman olduğu gibi göstericilere gerçek mermilerle ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını bildirdi.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Heyeti, Gazze halkına hoparlörlerle çağrıda bulunarak “Birlik Zaferin Yoludur” Cuması gösterilerine katılmaya davet etmişti.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor. Irkçı İsrail’in sözkonusu gösterilere yönelik açtığı ateş sonucu bu zamana kadar 255 Filistinli şehit olurken 26 bin Filistinli de yaralandı.

Başta İran olmak üzere uluslararası kuruluş ve ülkelerin çoğu terör rejimi İsrail’in sözkonusu cinayetlerini kınıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.