İsmail Heniyye: Sabrımız Düşmanın Tasavvurunun Çok Daha Ötesinde

  • 16 Mayıs 2018
  • 1.269 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye: Sabrımız Düşmanın Tasavvurunun Çok Daha Ötesinde

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin halkının Büyük Dönüş Yürüyüşlerini sürdüreceğini ve Filistin halkının sabrının düşmanların tasavvurunun çok daha ötesinde olduğunu bildirdi.

Batı Yaka’da yer alan Ramallah, Beyti Lahm, el-Biyre ve El-Halil şehirlerinde dün En-Nekbe’nin (Büyük Felaket) 70’inci yıldönümü ve Gazze Şeridi’ne destek için gösteri düzenlediler.

Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre dün Lübnan-Filistin sınırları yakınında milyonluk Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin düzenlenmesi temas eden Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, büyük Filistin halkının azim ve iradesi sayesinde HAMAS’ın askeri kolu İzzeddin Kassam tugaylarının sabrının sınanamayacağını bildirdi.

Gazze’de dökülen kanların, Filistin halkının muhteşem direniş tarihinde yeni bir sayfa açtığını bildiren Heniyye, Filistin halkının direnişin artık Batı Şeria, Filistinlilerin kampları ve 1948 yılında işgal edilen bölgelere de yayıldığını bildirerek Filistin Özerk yönetimden Filistin halkının kıyamına destek amacıyla resmen Oslo anlaşmasının iptal edildiğini bildirmesi gerektiğini açıkladı.

Ez Zehar: Büyük Dönüş Yürüyüşleri Sürmeli

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Siyasi Büro üyelerinden Mahmut ez Zehar, Filistin el Yevm Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada; bazı Arap ülkelerinin işgal rejimi ile ilişkilerini normalleştirme çabalarını “barışa ters yönde hareket etme” olarak niteledi.

Haaretez gazetesinin HAMAS ve İsrail rejiminin Mısır’ın aracılığıyla Büyük Dönüş yürüyüşlerinin büyüyüp yayılmaması için anlaştığına dair haberinin tamamen yalan olduğunu ifade eden Zehar, İşgal rejiminin önceki Filistinli göstericilere karşı yaptıklarının hiçbir anlaşmanın söz konusu olmadığını ortaya koyduğunu belirtti.

Zehar, Dönüş yürüyüşlerinin sürdüğünü ve süreceğini kaydetti.

Gazze’ye yönelik ablukanın son bulması karşılığında Dönüş yürüyüşlerinin durdurulmasına yönelik Arap ve Avrupalı ülkelerin arabuluculuğu ile ilgili haberler hakkında ise, Mısır’ın sınır kapılarını açma ve ürünlerin geçişine izin verme sözünü verdiğini, diğer Arap ülkesinin Filistin meselesi ve Gazze ablukası ile ilgilenmediklerini ifade etti.

Mahmut Zehar, Dönüş yürüyüşlerinin “Yüzyılın Anlaşması” karşısında büyük set teşkil ederek, bu anlaşmaya karşı sert siyasi mesajlar gönderdiğini ve İsrailli yerleşimcileri dehşete düşürdüğünü kaydetti.

HAMAS üyesi, Filistin halkının barışçıl gösterilerinden bunca korkan işgal rejiminin silahlı direniş ile karşı karşıya kaldığında ne yapacağını ifade etti.

Zehar ayrıca, Dönüş yürüyüşlerinin Gazze’den Batı Yaka’ya taşınmasının İsrail rejimini gerçek anlamda rahatsız edeceğini vurguladı.

Zehar, işgal rejiminin direniş liderlerini suikast düzenlemek tehdit etmesinin bu rejimin acziyetini gösterdiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.