Laricani: Birlik, Dayanışma ve Vahdetle Tüm Sorunlara Galip GeleceÄŸiz…

  • 20 Åžubat 2015
  • 693 kez görüntülendi.
Laricani: Birlik, Dayanışma ve Vahdetle Tüm Sorunlara Galip GeleceÄŸiz…

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, İran’ın uluslararası alanda iktidarının güçlü yönlerinden biri olduğunu ve İran’ın 5+1 ile görüşmelerinin mantığa dayalı olduğunu söyledi.

Laricani dün akÅŸam Mehellat kentinde yaptığı konuÅŸmada, Ä°stikbarın baskı ve yaptırımlarının Ä°ran’ın barışçıl nükleer bilimine etkisiz olduÄŸunu ve tüm ÅŸartlarda Ä°ran’ın bu bilim dalındaki yerini koruyacağını söyledi.
Ä°ran’ın zengin kaynak ve enerjilere sahip olduÄŸunu belirten Laricani, sömürgeci güçler ve batılı ülkelerin uluslar arası alanda sorunlar oluÅŸturarak, Ä°ran’ın barışçıl nükleer teknolojide ilerlemesini engellemeye çalıştıklarını, fakat Ä°ran’ın kendi hakkından zerre kadar vazgeçmeyeceÄŸini ve haklarını savunacağını belirtti.
Ä°slami ÅŸura meclis baÅŸkanı Ä°slami Ä°ran’ın 8 yıllık dayatılan savaÅŸta 250 bin ÅŸehit vererek, günümüzde IŞİD ve tekfirci güçlerin Ä°ran sınırlarına bile yaklaÅŸamaya cesaret edemeyecek bir iktidara ulaÅŸtığını söyledi.
Ä°ran iktidar ekseninin Velayet-i Fakih olduÄŸuna deÄŸinen Ali Laricani, Ä°slami Ä°ran’da birlik, dayanışma ve vahdetle tüm uluslar arası ve iç sorunlara galip gelineceÄŸini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.