Siyonist İsrail ordusunda görevli Etiyopya asıllı 24 yaşındaki işgal askeri Avera Mangisto, Hamas’ın elinde esir

  • 11 Haziran 2015
  • 750 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail ordusunda görevli Etiyopya asıllı 24 yaşındaki işgal askeri Avera Mangisto, Hamas’ın elinde esir

İşgal yönetimi sansür idaresi, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın geçen yıl Eylül ayında Etiyopya asıllı bir işgal askerini esir almasıyla ilgili haberin yayınlanmasına izin verdi.

İşgal rejimi medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre, işgal ordusunda görevli Etiyopya asıllı 24 yaşındaki işgal askeri Avera Mangisto, yaklaşık 10 aydır Gazze Şeridi’nde Hamas Hareketi tarafından esir tutuluyor.

Kaynaklar, işgal askeri Avera Mangisto’nun işgal altındaki Askalan kenti sakinlerinden olduğunu ve işgal ordusunun geçen yaz Gazze Şeridi’ne açtığı savaşın sona ermesinin ardından sonbaharda girdiği denizde dalgalar tarafından Gazze sahillerine sürüklendiğini ve Filistinliler tarafından esir alındığını ifade etti.

İşgal rejimi medya kaynakları, işgal ordusunun Etiyopya asıllı gencin ailesinden medya organlarına konuşmamalarını istediğini söyledi.

Hamas Hareketi, işgal ordusunun geçen yıl Gazze Şeridi’ne açtığı savaş sırasında da birden çok işgal askerini esir aldı ve olası bir esir takasında kullanılacak esir işgal askerleri hakkında şu ana kadar kamuoyuna bilgi vermekten kaçındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.