Tahran cuma hatibi: Aşura hadisesi, yaşamın mantığıdır

  • 21 Eylül 2018
  • 1.417 kez görüntülendi.
Tahran cuma hatibi: Aşura hadisesi, yaşamın mantığıdır

Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi Hüccetülislam Muhammed Hasan Ebu Turabi Ferd, İmam Hüseyin’in (S), İran, Irak, Suriye, Yemen ve Bahreyn milletleri için bir örnek olduğunu belirterek, İmam Hüseyin’in (S), mertliği ve izzeti dünyanın bütün özgürlükçülerine öğrettiğini söyledi.

Aşura mantığının İran-Irak arasındaki 8 yıllık mukaddes savunma döneminde de tecrübe edildiğini belirten Hüccütülislam Ebu Turabi Ferd, ‘Mukaddes savunma Lübnan ve Irak’taki direniş güçlerine emperyalizm ve sulta düzen karşısında nasıl durulacağını gösterdiğini söyledi.

Tahran Cuma Namazı Hatibi, bölgesel gelişmelere de temasla, Trump, Netanyahu ve Bin Selman’ın İran milletinin hareketlerine karşı son tutumlarındaki felsefeye de işaret ederek, ”İran milletinin 40 yıllık karnesi ve tecrübesi, Amerika karşısında durması ve dünya toplumuna kendini göstermesi, İmam Hüseyin (S) hareketinin güçlü bir yolda olduğunu göstermektedir ve ispatlamaktadır’ dedi.

Tahran cuma namazı hatibi, siyonist İsrail rejimi başbakanı Netanyahu’nun bölgede direniş mihverinden duyduğu kaygıya işaretle, ”ırkçı rejim İsrail, çöküş ve yok oluş sürecinde olduğunu biliyor’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.