Tümgeneral Bakıri: Han Şeyhun’daki şüpheli kimyasal olayı, Suriye’ye karşı bir komplodur

  • 09 Nisan 2017
  • 1.052 kez görüntülendi.
Tümgeneral Bakıri: Han Şeyhun’daki şüpheli kimyasal olayı, Suriye’ye karşı bir komplodur

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı, Suriye’nin İdlip vilayetindeki Han Şeyhun’a yönelik korkunç kimyasal saldırının, şüphe uyandırıcı ve Suriye halkı ve hükümetine karşı bir komplo olarak niteledi.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri bugün Suriye Genelkurmay Başkanı Korgeneral Ali Eyyup ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyeti halkı ve Silahlı Kuvvetleri’nin tekfirci ve emperyalist güçlerin desteği altındaki teröristler karşısında Suriye direnişi ve savaşçılarına destekten onur duyduklarını belirtti.

Tümgeneral Bakıri, ABD’nin Suriye hava üssüne saldırısını kınayarak, İran’ın bu girişimi, bağımsız ve özgür bir ülkeye yönelik yapılmış açık bir saldırganlık ve uluslararası kurallara aykırı olarak gördüğünü ifade etti.

İran Genelkurmay Başkanı, tarafsız bir araştırma grubunun Han Şeyhun’daki korkunç olayı incelemek için kurulmasını istedi.

Suriye Genelkurmay Başkanı Korgeneral Ali Eyyup da, İran’ın derin anlayışından kaynaklanan mantıklı ve akıllı tutumunun, Suriye’nin tehditler karşısındaki en önemli dayanak noktası olduğunu kaydetti.

Komutan Eyyup, ABD’nin teröristlere ve müttefiklerine moral vermek amacıyla yaptığı saldırının bir sonuç vermeyeceğini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.