Velid El’Muallim: Suriye teröristlerin yokedilmesine kadar mücadeleye devam edecek

  • 05 Ekim 2017
  • 1.165 kez görüntülendi.
Velid El’Muallim: Suriye teröristlerin yokedilmesine kadar mücadeleye devam edecek

Suriye başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı Velid Muallim dün Suriye’ye iş ziyaretinde bulunan İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi ve ona eşlik eden heyet ile bir araya geldi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede; terörle mücadelede ortak çabaların yanı sıra özellikle Irak’ın kuzeyinde son olarak yapılan referandum başta olmak üzere bölgesel ve uluslar arası gelişmeler masaya yatırıldı.

Ele alınan meselelerde tam bir görüş birliğinin kaydedildiği görüşmede iki taraf Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması gereğinin altı önemli çizildi. Aynı zamanda yapılan referandumun bölgeye ve terörle mücadeleye olumsuz etkilerine karşı uyarı yapıldı.

Muallim, Suriye topraklarında teröristlerin tamamen imha edilinceye kadar teröristlere karşı savaşın süreceğini belirtirken bu konuda İran’ın  çok yönlü desteklerine de teşekkür etti.

Burucerdi de, terörizme karşı mücadelede İran’ın Suriye’ye yönelik desteklerini sürdürmeye devam edeceğini söyledi.

Alaaddin Burucerdi, dün ayrıca Suriye parlamento başkanı Hamude Yusuf el’Sabbağ ile de bir görüşme yaptı.

Sözkonusu görüşmede Burucerdi, Amerika ve batının  Suriye’nin bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve milli hakimiyetini hedef alan komplolarının yenilgiye uğradığını söyledi.

Burucerdi, ayrıca İran’ın  Suriye’nin yeniden yapım ve onarımında da Şam yönetimi ve Suriye halkının  yanında olacağını  belirterek, iki ülke parlamentoları arasında işbirliğinin geliştirilmesini istedi.

Yusuf Sebbağ da,  bu görüşmede İran ve direniş mihverinin  Suriye’ye terörizmle savaşındaki desteklerine teşekkür ederken, bu desteklerin  Suriye’de özellikle Halep olmak üzere diğer bölgelerin teröristlerin işgalinden kurtarılmasında büyük rol oynadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.