Nureddin Zengi terör örgütü feshedildiğini ilan etti

  • 05 Ocak 2019
  • 1.895 kez görüntülendi.
Nureddin Zengi terör örgütü feshedildiğini ilan etti

Suriye’de faaliyet yürüten Nureddin Zengi terör örgütü son günlerde El-Nusra Cephesi adlı terör örgütü karşısında art arda hezimete uğradıktan sonra feshedildiğini ilan etti.

Nureddin Zengi terör örgütü son günlerde Suriye’nin Halep eyaletinin batısında El-Nusra Cephesi adlı terör örgütü ile çatışmaya girmişti.

Türkiye’nin desteklediği sözde Milli Kurtuluş Cephesi’ne bağlı olan Nureddin Zengi terör örgütünün elebaşıları, El-Nusra teröristleri karşısında hezimete uğrayınca Türkiye’ye ve Afrin’e ve Fırat Kalkanı adlı operasyona bağlı güçlerin kontrolü altında bulunan Suriye’nin kuzeydoğusuna doğru kaçmaya başladılar.

Suriyeli muhaliflere yakınlığı ile bilinen ve merkezi Londra’da bulunan Suriye insan hakları gözetleme örgütü, El-Nusra teröristleri Cuma günü Zengi terör örgütünün kontrolü altında bulanan Halep’in batısını dört gün çatışmanın ardından ele geçirdiğini, çatışmalarda iki taraftan en az yüz kişi helak olduğunu duyurdu.

Suriye insan hakları örgütü bu çatışmalar Nureddin Zengi terör örgütünün varlığına son verdiğini vurguladı.

Son dönemde Suriye ordusunun çeşitli cephelerde zaferleri bu ülkede faaliyet yürüten terör örgütlerini ve elebaşılarını birbirine düşürdüğü gözleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.