Rusya, İran ve Türkiye’nin kimyasal araştırma komisyonuna katılmasını istedi

  • 14 Nisan 2017
  • 1.156 kez görüntülendi.
Rusya, İran ve Türkiye’nin kimyasal araştırma komisyonuna katılmasını istedi

Rusya dışişleri bakan yardımcısı Sergey Riyabekov, Suriye’nin İdlib bölgesindeki kimyasal saldırıyla ilgili araştırma komisyonunda İran ve Türkiye’nin de yer alması gerektiğini bildirdi.

Rus yetkili,  dün yaptığı açıklamada, Han Şeyhun bölgesindeki kimyasal saldırıyla ilgili araştırma komitesine Türkiye ve İran’ın yer almasının gerektiğini belirterek, bu ülkelerin Astana müzakere sürecini destekleyen ülkeler olduğunu söyledi.

Amerika’nın kuşkulu kimyasal saldırıyı bahane ederek Suriye’nin hava üssüne füze  saldırısı düzenlemesine tepkiler devam ederken Rusya ve diğer ülkeler Amerika’nın bu girişiminin Suriye’de barış sürecini baltalamaya yönelik  ciddi tehdit olduğunu bildirerek karşı çıktılar ve tepki gösterdiler.

Bu arada Sputnik’in sorularını cevaplayan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, ABD’nin, Suriye’nin Şayrat hava üssüne düzenlediği füze saldırısının da, sadece Batılı temsilcilerden oluşmayacak uluslararası bir misyon tarafından incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, İdlib’deki kimyasal saldırının yanı sıra, ABD’nin Suriye saldırısının da araştırılması gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.